UNIK UPPLAGA till självkostnadspris

Varje år erbjuder Konstföreningen dig som medlem unika upplagor av konstverk i olika tekniker. I år är det konstnären Maria Bajt som gjort ett grafiskat blad till Apotekets konstförening med titeln ”Hygieia”. Du som är medlem i föreningen får som vanligt köpa verket till reducerat pris.

Om konstnären och verket

Maria Bajt, född 1976, är en bildkonstnär med bas i Berlin, Stockholm och Skåne. Hon är utbildad bland annat vid Kungliga konsthögskolan i Stockholm. Hennes verk har bland annat visats i såväl separatutställningar som i grupputställningar i flera olika länder. Utöver det har hon gjort en rad offentliga konstprojekt. Hon har även gjort en barnbok tillsammans med musikern Jason Diakité för Wanås skulpturpark i Skåne. 2013 mottog hon Sven X:ets Erixons stipendium.

”Modern medicin har sitt ursprung i den antika världen. För Apotekets konstförening har jag skapat en egen beskyddare – en skyddspatron inspirerad av Hygieia, gudinnan av renlighet och hygien i den grekiska mytologin och Sekhmet, den egyptiska gudinnan för sjukdom, helande och medicin. Från den grekiska gudinnan, som var dotter till Asklepios, läkekonstens gud, har den här grafiska upplagan fått sitt namn.

Maria Bajt, oktober 2023

Titel: Hygieia
Upplaga: 80, alla verk är signerade och numrerade
Teknik: Serigrafi på Fabriano Rosaspina, vitt 285 g syrafritt papper. Handrivna kanter
Storlek: Pappersmått = 40 cm x 23 cm, tryckmått = 32 cm x 15 cm, säljs utan ram.
Pris för medlemmar: 1 100 kr
Pris icke-medlemmar: 3 500 kr

Att köpa konstverk

Om du vill köpa verket betalar du in beloppet till konstföreningens plusgiro 9 85 23-4 eller swishar till oss på 123 383 57 09. Ange verket, ditt namn, adress, tel-nr samt din e-postadress. Skicka oss gärna ett mejl med samma information samtidigt som du betalar verket. Vi skickar verket med posten när vi har erhållit pengarna.

Du som har möjlighet att besöka kontoret på Dalvägen 12 får gärna hämta den i receptionen efter överenskommelse. Mejla till konstforeningen@apoteket.se och ange din postadress och telefonnummer.