UNIK UPPLAGA till självkostnadspris

Varje år erbjuder Konstföreningen dig som medlem unika upplagor av konstverk i olika tekniker. I år är det konstnären Tom Hedqvist som gjort ett grafiskat blad till Apotekets konstförening med titeln ”Signaler”. Du som är medlem i föreningen får som vanligt köpa verket till reducerat pris.

Om konstnären och verket

Tom Hedqvist, född 1948, är utbildad vid Beckmans Designhögskola och är medgrundare av designerkollektivet 10-gruppen. Han har tidigare utsetts till professor i grafisk design vid Konstfack i Stockholm, varit konstnärlig ledare för Orrefors, rektor för Beckmans Designhögskola och museichef vid Röhsska Museet i Göteborg. Hans verk har bl.a. visats på Konstakademin 2020 och på Galleri Berg 2022, Tom Hedqvist finns representerad på IKEA museum, Landskrona konstmuseum, Nationalmuseum, Nordiska museet, Röhsska Museet och Textilmuseet i Borås.

”En varm, stilla söndag Covid-sommaren 2020 fick jag syn på en flagga i ett fönster mittemot mitt. Jag sökte under Signalflaggor i en uppslagsbok och spårade betydelsen – Jag vill ha kontakt! När jag tittade ut igen var flaggan borta. Hade jag verkligen sett den, eller var det bara något jag inbillat mig och gärna ville se? Händelsen blev början till en studie av det marina signalsystemet, skapat av Admiral Sir Riggs Popham, antaget av den kungliga brittiska flottan 1803. Inför en utställning på Galleri Niclas Berg i Stockholm januari–februari 2022, arbetade jag med en serie grafiska tecken inspirerade av Sir Pophams system, men i egen färgskala och med egna dolda koder. Verket Signaler är skapat direkt för Apotekets konstförening 2022. Det skulle glädja mig om blivande ägare ville delta i processen och finna sina egna tolkningar av vad de fyra signalerna betyder just för dem.”
Tom Hedqvist, april 2022

Titel: Signaler
Upplaga: 80, alla verk är signerade och numrerade
Teknik: Digitaltryck på akvarellpapper
Storlek: 30 x 30 cm, säljs utan ram.
Pris för medlemmar: 850 kr
Pris icke-medlemmar: 1 700 kr

Att köpa konstverk

Om du vill köpa verket betalar du in beloppet till konstföreningens plusgiro 9 85 23-4 eller swishar till oss på 123 383 57 09. Ange verket, ditt namn, adress, tel-nr samt din e-postadress. Skicka oss gärna ett mejl med samma information samtidigt som du betalar verket. Vi skickar verket med posten när vi har erhållit pengarna.

På grund av coronapandemin arbetar styrelsen för tillfället inte alla dagar på kontoret, vilket innebär att det kan att dröja några dagar extra innan vi har möjlighet att skicka den till dig. Du som har möjlighet att besöka kontoret på Dalvägen 12 får gärna hämta den i receptionen efter överenskommelse. Mejla till konstforeningen@apoteket.se och ange din postadress och telefonnummer.